Szőlőfajták

Olaszrizling

Rajnai Rizling

Rizlingszilváni

Ezerfürtû

Juhfark

Szürkebarát

Zenit

Zeusz

Cserszegi Fűszeres

Zweigelt

Szentlőrinc

Syrah /Syraz/

Ottonell Muskotáy

Ottonell Muskotáy

A muskotály a legősibb fehér szőlőfajták egyike. Számos borszőlő változata mellett csemegeszőlőként is igen kedvelt, gyakran használják mazsolának vagy készítenek belőle szőlőlét.
A hosszú idő alatt több mint kétszáz változatát nemesítették ki, minőségi bor termelésére azonban ezek közül mindössze négy-öt alkalmas. A szőlő cukortartalma viszonylag nagy, így melegebb éghajlatú vidéken viszonylag könnyű belőle édes bort készíteni. Népszerűségének fő oka, hogy a szőlő ízét jól visszaadja. Emellett bora lehet igen kiváló, száraz is (pikáns muskotályos zamattal).


Szentantalfa, Kertalja u. 9. | 06 (20) 327-3641 | www.somaborpince.hu | info@somaborpince.hu